In the backyard...

In the backyard...

Ut for å finn kilosrøya!

Backyard storiesPosted by Mads Thu, January 16, 2014 17:10:19

Kjøre nordover søndags kveld, med en tanke om å benytt finværet som e meldt t uka. SOL!
Tar en pittstopp for å plukk opp Jarl Andre (Jalla), for så å kjør videre fra han tidlig neste morra.
Vi e fram på fjellet i det det lystne. Det e kaldt! 20 blå og en iskald bris. Vi pakke pulken, Får på varme klær på kropp og hund. Så legg vi på tur. Målet e et vann med både ørrett og røye med bra size, men d e et stykke å gå. Etter et par tima i enormt fine omgivelsa e vi fram t vannet.


Vi bli litt ivrig å e kjapt ut å borre et par høl. Og med en gang vi sleppe ned et snøre får vi kontakt med en fin fisk, men det vare desverre bare ett par sekunder så e den bort.
Vi fiske ei stund uten å kjenn nå mer, så latt vi stikkan stå mens vi finn oss le og steike pøls. Siden vi har hund og pilk har vi tatt oss bryet og ta med gass og kokeappaerat. Va litt usikker på kor bra det villa virk i den her temperaturen, men det gikk faktisk fint.


Vi får fiska litt mere etter pølsan, men det rersultere kun i et par små. En liten ørrett og ei lita røye. Ca 300g.
Det e blå himmel, som meldt. Men vind og kaldt. Og værmeldinga for morrradagen si at det bli økende t kuling!:/
Så en kombinasjon av 20 minus, økende vind og dårlige soveposa, gjør at vi feige ut fra å ligg ut, å bestemme oss for å ta inn på ei hytte. Vi pakke sammen og tar turen tebake t bilen.

Neste dag riv vinden skikkelig i hytteveggen, og vi e glad for at vi tok det valget vi gjor. Vi står opp tidlig for å prøv å få tid t å finn kilosrøya herre dagen.

T tross for vind og kulde e det utrolig fint...
Vi fiske i tre tima, med tesammen 8 stenger, uten å kjenn en dritt.
D e skikkelig surt.
D her e en av de dagan du kun får en sjanse når du ska pess. Hvis du itj klare å lur den fram på første forsøk så finn du itj igjen den mellom all klæslagan. No e d sånn at også filming og bilda utgår t fordel for å ha hennern inni vottan.

Æ bestemme mæ for å prøv nå nytt. T tross for at d finnes veldig stor fisk her, tar æ med mæ en liten mormyshka og 0,20 snøret innpå grunna for å kikkefisk litt.
Borre et høl på ca 2.5 meter dybde. Lægg på ned å kike. Ser dritgodt!
Bli liggende å smårist i mormyshkan i ca 20 minutt, ingenting. Plutselig kjæm det ei fin røye sigende inn fra rett under mæ, så sakte at æ ikke skvett, men bare får frysninga, på en litt anna måte en æ hadd fra før.
Den e målretta rett mot myshcan, å æ fortsette å smådirr på den. Røya stoppe tett innte,og gape over halve kroken. Æ vente t hele myshkan e bort, kjenne ingen ting på stanga, men stramme opp snøre. Den sitt! Så bli det en sprelsk runde på grundt vann før æ får lurt den opp igjennom hølet. Yess! D va den æ leita etter, kilosrøya!

Etter d her bli hvertfall mitt humør på topp, og vi får lurt nån fiska t opp på isen.


Fornøyd pakke vi sammen å tar turen tebake. Glede mæ allerede t neste tur hit!


Slå på HD nederst t høyre i visningsvinduet!


Takk for tur`n!

  • Comments(0)//inthebackyard.mybigbackyard.net/#post14